Til Menu  

Fordele ved hybrid teknologien

Fordelene ved hybrid-biler:

  1. Reduceret forbrug.

Det helt åbenlyse er naturligvis et reduceret brændstof-forbrug. Dette er især tilfældet ved længere pendling, hvor der ”cruises” ved ikke høje, stabile hastigheder uden pludselige accelerationer, samt ved tæt ”kofanger-ved-kofanger” trafik, hvor hybridbilens kørsel på batteri giver åbenlyse, både økonomiske og miljømæssige fordele.

  1. Mindre udslip.

Det lavere forbrug giver naturligvis en miljømæssig bonus i form af en reduktion af drivhusgasser. Hybridbiler hjælper til at holde luften ren især i tæt bebyggelse hvor ”trafikkaos” kan producere smog, der, som bekendt, opstår ved akkumulering af atmosfærisk forurening.

  1. Ingen tomgang.

Tomgang er spild af brændstof, og en ikke uvæsentlig bidragyder til smog og forurening jf. ovenfor. Fordelen ved hybridmotoren er helt åbenlys, da den sørger for stop af benzinmotoren så snart du kommer til et stop i trafikken. Hybrid-batteriet tager over, og sørger for strøm til f.eks. sædevarme, aircondition mv. Benzinmotoren sætter først ind, når behovet opstår, typisk i fm. Acceleration.

  1. Omgående moment.

Hybridbiler overrasker ved deres reelle motorkraft, og hvor behagelige de er at køre, set i forhold til de reelle tal for hestekræfter m.m. Hemmeligheden er bla., at el-motoren leverer sit maksimale drejningsmoment (trækkraft) omgående. Du undgår dermed den ”ventetid” der opleves på især traditionelle benzinmotorer, hvor motoren først skal køres op i omdrejninger før den leverer sin maksimale trækkraft.
I hybridbilen har du det maksimale moment så snart du træder speederen i bund. Det helt glidende automatgear er samtidig med at bidrage til den behagelige køreoplevelse.

  1. Hybrid-biler er dyrere?

Normalt er svaret, ja!
Teknologien bag en hybridbil er dyrere end hvad tilfældet er for den konventionelle motor. Det samme er udviklingsomkostningerne. Men interessen for udbredelsen af hybridbiler gør, at priserne ofte er støttet i væsentlig grad fra fabrikken, og pga. et lavt CO2-udslip, er fradraget i den danske reg.afgift, også medvirkende til at sænke den samlede udsalgspris til et niveau, hvor hybridbiler nu er et MEGET interessant alternativ til de traditionelle motortyper. Det lave forbrug medfører naturligvis også en lav årlig ejerafgift.
Hybrid er dermed ikke længere bare et ideologisk valg for den meget miljøbevidste, men nu også et meget interessant valg ud fra et økonomisk synspunkt.

  1. Udvikle ”sundere” køreegenskaber.

Vi må nok indrømme, at meget få af os er ”professionelle” bag et rat. Vi har ofte udviklet dårlige vaner, der øger forbruget, når vi kører fra A til B.
Hybridbiler viser dig hele tiden via bilens info-skærm, hvornår du kører mest optimalt. Den belønner dig for at være rolig på speederen, og planlægge dine nedbremsninger, i stedet for at give noget der ligner fuld gas frem til næste stoplys, og træde hårdt på bremsen. Ved at blive ”gen-opdraget” til at køre økonomisk, kan du også opnå fordele ved at tage det køremønster over i andre – almindelige – biler du evt. er chauffør i.

  1. Høj gensalgsværdi.

Der er ingen tvivl om, at de traditionelle benzin, og især, diesel biler, der udleder markant flere skadelige stoffer, og for dieselbilerne sundhedsskadelige partikler, bliver mere og mere uinteressant med tiden. Der kommer stadig mere fokus på både vores globale miljø, men så sandelig også, den lokale luftforurening. Det siger sig selv, at efterspørgsel efter de mere miljøvenlige biler fremover vil øge. Dermed vil gensalgsværdien på en hybrid med årene, blive stadig mere interessant.

Toyota Hybrid - Ny super fed Crossover Hybrid kommer i efteråret 2016
Toyota Hybrid - Prius Hybrid klar med ny model i 2016