Til Menu  

Privatlivspolitik

Denne privatlivspolitik er beregnet som en hjælp til at forstå, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem og hvad vi bruger dem til. Dine rettigheder i forhold til vores behandling af dine oplysninger er også beskrevet.

Personoplysninger

SDKbiler behandler dine oplysninger til varetagelse af følgende formål

Formål og typer af oplysninger

  • Køb, salg, finansiering og leasing af nye og brugte biler
  • Servicering og værkstedsydelser
  • Konto eller kontantkunde
  • Markedsføring af vores ydelser, herundersom beskrevet i samtykketeksten
  • Generelle formål som f.eks overholdelse af gældende lovgivning, administration af vores kundeaftaler, statistik og forretningsudvikling.

SDKbiler indsamler oplysninger hos dig, og via offentligt tilgængelige kilder som fx motorregisteret, cprregisteret mv. og behandler bl.a. følgende kategorier af oplysninger :

  • Navn og adresse på ejer og bruger af bilen
  • E-mail og telefon nummer
  • CPR. Nr. og kopi af kørekort
  • Oplysninger om din bil, stelnummer og stamdata
  • Servicehistorik på din bil, herunder muligvis data fra bilens styrebokse
  • Forsikring af køretøjet
  • Finansieringsaftaler, herunder oplysninger til kreditvurdering
  • Serviceaftaler, konto eller kontant kunde

Profilering

Dine persondata anvendes ikke til automatiseret beslutningstagning i regi af SDKbiler, men såfremt du tegner Toyota forsikring danner din alder og bilvalg og tidligere skadesforløb en automatisk pris.

Cookies på vores hjemmeside

SDKbiler.dk anvender cookies med henblik på at forbedre din oplevelse af sitet. Cookies er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus. 
Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at vores website ikke fungerer optimalt. SDKbiler.dk indeholder cookies fra tredjeparter. Ønsker du at læse mere om Cookies kan du følge dette link til afsnittet på vores hjemmerside : http://www.sdkbiler.dk/om-sdkbiler/cookies

 

Juridisk grundlag for behandlingen

Det juridiske grundlag for behandlingen af oplysninger til brug for ovenstående formål er følgende :

  • Opfyldelse af kontrakt, fx kontrakt om køb af bil, tegning af forsikring  hos forsikringsselskaber, aftaler om finansiering af biler med finansierings institutter, booking og gennemførelse af værkstedsbesøg, mv.
  • Vores retlige forpligtelser som dataansvarlig for oplysningerne
  • Samtykke i forhold til direkte markedsføring
  • Interesseafvejning i forhold til at dokumentere overholdelse af lovgivningen.
  • Interesseafvejning i forhold til at evaluere købs- og værkstedsoplevelser
  • Interesseafvejning i forhold til statistik og forretningsudvikling

Kilder

Persondata indsamles direkte fra dig, din bil, og de transanktioner, som du gennemfører hos SDKbiler. Vi kombinerer disse data med fabriksdata omkring bilens stamdata, samt persondata fra CPR. Registeret. Alle kunders data bliver kontrolleret i experian, hvorefter de evt. bliver tilbudt en kontoordning.

Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi vurderer herudover i forhold til interesseafvejning hvornår data skal slettes. Vi følger generelt opbevaringspligten i forbindelse med bogføringslovgivningen. Dvs alle persondata opbevares i 5 år efter seneste transanktion hvorefter kundedata og bogføringsdata slettes. Emnedata og salgsoplysninger som tilbud og finansieringer mv. samt mailkorrespondance slettes ikke ifølge faste procedurer. Du vil altid på anmodning, kunne få slettet de data vi har registreret om dig, medmindre dataene opbevares til dokumentation for lovkrav.

Om indsamling af personoplysninger er frivillig eller obligatorisk

Når SDKbiler indsamler personoplysninger direkte fra dig, som den registrerede og behandler dine oplysninger til brug for markedsføringsformål, er det frivilligt at afgive oplysningerne, og anvendelse til markedsføring vil på baggrund af samtykke. Konsekvensen af ikke at give oplysningerne er at du ikke kan få oplysninger om tilbud, fordele, samarbejdspartnere mv.

Ved tilfredshedsundersøgelser og lign. bestemmer du selv om du vil deltage og om du vil afgive personoplysninger. Hvis du ikke afgiver personoplysninger har vi ved SDKbiler sværere ved at bruge dine input og korrigere evt. fejl.

Når indsamlingen og behandlingen af personoplysninger sker i forbindelse med salg/køb af bil, leasingaftaler, eller servicering/værkstedsbesøg er det obligatorisk for forhandleren, at indsamle oplysningerne for at kunne indgå og opfylde kontrakten/aftalen. Konsekvensen af ikke at give oplysningerne er, at det ikke er muligt at indgå eller gennemføre aftalen.

Overførsel af personoplysninger til databehandlere

SDKbiler overfører personoplysninger til vores databehandlere, som behandler (herunder opbevarer) personoplysningerne. Pt. er det :

It-leverandør : CDK Global       DMS-system : Dracar

IT-leverandør :                                 Biltorvet             DMS-system : Autodesktop

It-leverandør : Boarding            DMS-system : Real-mail

 

Videregivelse af personoplysninger til tredjeparter

SDKbiler overfører personoplysninger til tredjeparter I forbindelse med køb/salg af biler og leasingaftaler, herunder finansieringsselskaber og forsikringsselskaber. SDKbiler videregiver dine personoplysninger til motorregisteret, skat, eventuelle finansieringsselskaber, forsikringsselskaber mv. som skal bruge dine oplysninger i forbindelse med bilkøb, finansiering, modtagelse af købesum, tegning af forsikring. SDKbiler overfører ligeledes personoplysninger, samt stamoplysninger og transanktionsoplysninger om dit køretøj til Toyota organisationen henholdsvis VW-organisationen, med henblik på overholdelse af Toyota garantiforpligtelser mv.

Oplysningerne overføres ikke til lande uden for EU.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger behandles. Hvis du har afgivet et egentligt samtykke til behandling af oplysninger om dig, kan du tilbagekalde dit samtykke. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte, har du ret til at få dem rettet eller slettet. Du har også ret til at få dine oplysninger udleveret. Henvendelse herom kan ske til: SDKbiler, Poul Kjærsgaard på e-mail :  pk@sdkbiler.dk tlf.: 41718133

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.