Hjulskifte og opbevaring

Årstider, dæk og sikkerhed er tæt forbundet

Hvorfor skal vinterdækkene udskiftes med et sæt sommerdæk? Vinterdæk er fremstillet, så de ikke kan tåle de høje temperaturer, som forekommer om sommeren. De høje temperaturer medvirker til, at dækkene bliver bløde. De bløde dæk forringer bremseevnen kraftigt og skaber en øget slitage på dækkene. Netop dette modvirker sommerdækkene, som er lavet af fuldsyntetiske gummiblandinger, som kan modstå de høje temperaturer. Samtidigt er det vigtigt at understrege, at det er lige så vigtigt at sikre, at vinterdækkene monteres i god tid, eftersom gummiet, der benyttes i sommerdæk, begynder at stivne ved 7°C, hvilket betyder, at vejgrebet reduceres. Vinterdæk har i modsætning til sommerdæk et højere indhold af naturgummi, hvilket medvirker til, at vinterdæk er mere smidige i kulde, og du derfor står bedre fast på de glatte veje.

Hjulskifte og hjulopbevaring
SDKbiler anbefaler, at man skifter dæk i april og oktober for at sikre den optimale bremseevne og vejgreb. I forbindelse med hjulskifte tilbyder SDKbiler muligheden for hjulopbevaring, så vi opbevarer dine hjul, indtil de skal skiftes igen til næste sæson. Prisen for dette er blot 500 kr. (pr. 1/7 2022 er prisen 625 kr.) - og inklusivt i prisen er desuden selve hjulskiftet. Vær opmærksom på, at tilbuddet gælder hjulskifte, hvor vi skifter fra et komplet sæt vinterhjul til et komplet sæt sommerhjul og vice versa. Ønsker du et dækskifte, kan vi også klare det, men prisen vil være lidt højere, da det tager længere tid.

Hvornår skal jeg have nye dæk?
Der ses en tydelig sammenhæng mellem alderen på et sæt dæk og kvaliteten af dækkene. I takt med, at dækkene ældes, forringes deres egenskaber ligeledes. Dette kan være uafhængigt af både, hvor langt dækkene har kørt, eller om de stadig har en godkendt mønsterdybde. Derfor er det vigtigt, at man er særligt opmærksom på ens dæk. Dækkenes stand kan vurderes ved at være opmærksom på følgende 3 kriterier:

  • Er gummiet blevet mørt?
  • Er der tilstrækkelig mønsterdybde? (Loven siger min. 1,6 mm, SDKbiler anbefaler 3 mm)
  • Er der synlige dækskader?

Hvis du stadig er i tvivl om, om dine dæk fortsat er sikre, og hvorfor vi anbefaler 3mm, så kontakt os gerne eller kig forbi SDKbiler.

Vælg de rigtige dæk
Er tiden inde til at skifte dæk, anbefaler SDKbiler, at man ikke går på kompromis, eftersom dækkene er afgørende for din og passagernes sikkerhed. Dækkene er bilens eneste kontakt med vejbanen og ved hårde opbremsninger og kørsel i vådt eller glat føre, kan slidte og dårlige dæk betyde, at bilen forlader vejbanen. Hos SDKbiler går vi ikke på kompromis med kvaliteten, hvilket afspejles i vores slogan: Glæden ved god kvalitet.

Vigtigheden af det korrekte dæktryk

Ligesom valget af dæk, er det ligeledes vigtigt at indstille det korrekte dæktryk. Er dit dæktryk forkert, øger du muligheden for reduceret vejgrebet, hvilket har stor betydning for, hvordan du kan styre og bremse bilen. Forkert dæktryk giver desuden øget og ujævn slidtage på dækkene, så deres levetid forkortes. Et korrekt indstillet dæktryk kan til gengæld forbedre din bils brændstoføkonomi, hvilket understreger fordelene ved et korrekt dæktryk.


Hvad er det rigtige dæktryk?

Det afhænger af model, men du finder det i bilens instruktionsbog eller på indersiden af bilens dørstolpe. Det mest korrekte lufttryk i dækket måles, når dækkene er kolde. Måles det på varme dæk, skal det være 0,3 bar højere end anbefalet. Få gode råd og vejledning hos dit SDKbiler værksted.

Ved ankomst til dækskifte ved SDKbiler Aalborg bedes du køre frem og parkere i en af de to optegnede båse under halvtaget i værkstedsgården.