Toyota Supra er genopstået

En af de Toyota-modeller, der har vakt størst begejstring gennem tiden, og som gør det stadig flere steder, er sportsvognen Supra. Med en arv tungere end en sportshal fuld af sumobrydere markerer den legendariske Supra sig om noget som indbegrebet af en ægte sportsvogn. 

 

Toyota stoppede i 2002 produktionen af Supra, 24 år efter at den første model så dagens lys - Celica Supra fra 1978. Det blev til i alt fire generationer af Supra, men nu er Toyota klar med en helt ny model. Toyota GR Supra har en 3,0 liters sekscylinderet motor udstyret med en twin-scroll turbolader, direkte brændstofsindsprøtjning og variabel ventilstyring der leverer 340 DIN hk og 500 Nm i omdrejningsmoment. 

Vedvarende popularitet

Supra's vedvarende popularitet er i den mellemliggende periode blevet båret af dens succes som populær model i tv-spil som Grand Turismo og som medvirkende i den første udgave af actionfilmserien "The Fast And The Furious". 

Et af kendetegnene ved Supra har altid været frontmotor og baghjulstræk. Fjerde og hidtil seneste generation, der blev introduceret i 1993, var den mest kraftfulde Toyota nogensinde med sine 326 hestekræfter. Den står også som en af de mest succesfulde i motorsport, da den hele fire gange vandt GT500-klassen i det japanske GT Racing mesterskab – i dag kendt som Super GT serien. 

Specifikationer
Motorkræfter   340 DIN hp @ 5,000 - 6,500 rpm
Motoromdrejninger    500 Nm @ 1,600 – 4,500 rpm
Maks. speed 
(Electronically limited)
  250 km/h
CO2 udledning 
                                      
  170 g/km