Nordjysk Toyota-fusion:

NOVABIL og SDKbiler slår virksomhederne sammen.

Fra venstre er det Ole Kragh, Poul Kjærsgaard og Niels Pedersen

De to store nordjyske Toyota-bilkæder, NOVABIL og SDKbiler, fusionerer og bliver til én samlet enhed med forretninger på seks lokationer. De to virksomheder vil fremover samlet set beskæftige knap 140 medarbejdere og dække hele toppen af Danmark fra Skagen til syd for Aalborg. Ejerskabet er allerede blevet fordelt ligeligt mellem de tidligere ejere og den endelig fusion ventes at falde på plads senest i sommeren 2024 under navnet SDKbiler.

 

Der blæser fremover nye og stærkere Toyota-vinde i det nordjyske. De to nordjyske Toyota-bilkæder, NOVABIL og SDKbiler, slår nemlig virksomhederne sammen i en ny, stor fælles virksomhed. Det sker for at ruste sig mod en spændende fremtid i bilbranchen med nye teknologier som elbiler og brintbiler og øgede krav fra myndigheder, ESG-rapportering og digitalisering.

Her bliver virksomheders størrelse en vigtig faktor, så man lettere vil kunne rumme alle de nye tiltag og implementeringen af dem og samtidig sikre, at den høje kvalitet over for kunderne samt fortsat udvikling af forretningen og dens produkter og services.

”Vi er stolte over, at vi kan præsentere vores nye fælles virksomhed, hvor vi ser mulighederne for at rulle Toyotas nye koncepter ud i Nordjylland. Vi ser store perspektiver med den øgede styrke, vi sammen nu kan mønstre, og glæder os til at kombinere den nære og kendte kundekontakt med endnu flere muligheder og fordele for vores gæster,” siger en af de nye ligeværdige ejere, Poul Kjærsgaard.

Han kommer oprindeligt fra SDKbiler, der startede med Toyota helt tilbage i 1968, og er 3. generation i familievirksomheden. Den har i dag bilhuse i Aalborg og Nørresundby og beskæftiger 67 medarbejdere.

Helt samme antal medarbejdere arbejder hos NOVABIL, der gennem en lang årrække har drevet Toyota-bilhusene i Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn samt en filial i Skagen. Salget af Toyota-biler startede allerede i 1970 i Brønderslev, hvor NOVABIL har hovedsæde. Ole Kragh har været med siden 1991, mens Niels Pedersen kom til virksomheden i 1999. I 2002 overtog de sammen forretningen efter Oluf Hedegaard som grundlagde Toyota forretningen tilbage i 1970. Nu fusioner de virksomheden i et ligeværdigt ejerskab med Poul Kjærsgaard.

”Med sammenlægningen får vi en organisation med den helt rigtige størrelse, som forsat kan udvikles og sikre de allerbedste rammer for vores knap 140 dedikerede medarbejdere. Samtidig vil vi kunne give vores gæster, hvad enten de er private, erhverv eller fra det offentlige, den bedste rådgivning til fremtidens bilvalg og servicebehov. Vores ambition er at være det foretrukne bilmærke og byens bedste bilforretning,” lyder det fra Niels Pedersen.

Dygtige og engagerede medarbejdere, der i dagligdagen lykkes med at udføre opgaverne til kundernes fulde tilfredshed, har sikret virksomhederne Ichiban-prisen i Danmark tre gange de seneste fire år. Ichiban-prisen er den fornemmeste hæder fra Toyota og gives til den Toyota-forhandler i Danmark, der har ydet det ypperste inden for kundeservice, salg og værkstedsloyalitet.

”Som Toyota-forhandlere har vores to virksomheder været nærmeste naboer op langs den nordjyske motorvej gennem godt fem årtier. Godt kollegaskab med respekt for hinanden har været kendetegnende for vores samarbejde, ligesom glæden ved god kvalitet og glæden ved høj kundetilfredshed i mange år har været de bærende ledestjerner for begge virksomheder. Derfor gik det hurtigt med at finde et fælles fundament at bygge videre på. Og da dialogen var startet, blev det straks tydeligt, at mange af vores værdier var så ens, at et naboskab skulle udvides til et partnerskab,” forklarer Ole Kragh.

Aktierne i virksomhederne har allerede byttet hænder, og pr. 1/9-2023 startede et nyt og ligeværdigt ejerskab mellem de tidligere ejere. Mens det fælles ejerskab altså allerede er på plads, sker den endelige fusion af NOVABIL og SDKbiler først i sommeren 2024.

Den samlede virksomhed videreføres under navnet SDKbiler og vil fremover udover seks lokationer med salg og værksteder i Aalborg, Nørresundby, Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn og filialen i Skagen og rumme skadescentre tre af stederne og autolakeringsværksted i to af afdelingerne.