Toyota lufter ny elektrisk Sport Crossover Concept

Pressemeddelelse fra Toyota Danmark 5. december 2023

Der er fuld tryk på elkedlerne hos Toyota, der introducerer hele seks nye fuldt elektriske biler frem mod 2026. En af disse har netop haft europapremiere ved koncernens årlige europæiske event for journalister, Kenshiki Forum, i Bruxelles i Belgien. Toyota Sport Crossover Concept, som den hedder, tilbyder maksimal komfort, masser af plads i kabinen og et futuristisk og skarpt design. Den introduceres i Europa og dermed også i Danmark i 2025.

Toyota har netop præsenteret den helt nye fuldt elektriske Sport Crossover konceptbil for første gang i Europa. Konceptet, der blev vist frem på Toyota-koncernens store event for journalister, Kenshiki Forum, i Bruxelles i Belgien, blotlægger en slank, aerodynamisk silhuet og karakteristiske fastback-linjer, der skal være med til at gøre den nye elbil til et designikon i rækken af seks nye fuldt elektriske biler fra Toyota frem mod 2026.

Toyota Sport Crossover Concept er, som navnet antyder, en elektrisk crossover med en aktiv, sportslig og karakteristisk stil. Toyota har udviklet den sammen med BYD, der er et af verdens største elbilsbrands. Det er sket gennem joint venture selskabet BYD Toyota EV Technology Co. Ltd. (BTET).

Konceptet for modellen er "Reboot" eller på dansk "genstart", som skal forstås som, at tempoet skifter fra det øjeblik, man sætter sig ind i bilen og begynder at køre.

Udover det aerodynamiske, sportslige design er elbilen udviklet med funktioner, der skaber et personligt rum til de yngre kunder eller Generation Z. Toyota Sport Crossover Concept er yderligere udviklet til, at der vil kunne blive lagt flere og flere funktioner i bilen i løbet af ejerskabet - herunder bl.a. intelligente funktioner som førerassistance og automatisk parkering - så ejerne hele tiden vil kunne nyde en fuldt opdateret bil med alle fem sanser.

Sport Crossover tilbyder maksimal komfort i kombination med stor praktik og funktionalitet i form af fem døre, et stort bagagerum og masser af benplads ved bagsædet.

Toyota vil fortælle mere om den nye elbil tættere på introduktionen og forventer at kunne introducere den produktionsklare udgave af Sport Crossover Concept i 2025 i Europa og dermed også i Danmark.

sport_crossover_concept_1.jpg
sport_crossover_concept_2-1600x900.jpg
sport_crossover_concept_4-1600x900.jpg
sport_crossover_concept_5-1600x900.jpg
sport_crossover_concept_7-1600x900.jpg
sport_crossover_concept_9-1600x900.jpg
sport_crossover_concept_12-1600x900.jpg
sport_crossover_concept_13.jpg
sport_crossover_concept_3-1600x900.jpg